Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısı yanmaz yahut makul bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak onaylama edilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin elan koca olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve ayaında hiçbir huzurıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öbür taksimmlerden ayrılır.

Yangın yönetmeliğine iyi bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ancak kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda bir yangın çıkışı ve yangın merdiveni binalması zorunlu olarak onaylama edilmektedir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması sağlamlanabilir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çıhun tütünın ve etkili ısının autarı çıkmasını önlemek sinein bapnın sapa muhkem kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Bunun dâhilin bile tecrübeli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Başkaca, sertifikalı yangın kapısı fiyatları değişikdır. Bununla bile prosedür adımları ekseriya şunları kucakerir:

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt Yangın Kapısı Fiyatları bulunmuş olduğu kuruluşnın ciğererisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık istirdat yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Tamlanan bu dönem dilimleri bir bapnın yangına ne denli süre dayanacağını anlatım etmektedir. Lakin bu konuda titiz olmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 dakika bile dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapkaloriın) bel kemiği amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide örgülmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki esrar, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu negatif koşulların başka katlara geçişini mâni olmak veya olanaklı evetğu kadar geciktirmektir.

Report this wiki page